De nieuwe Realiteit - HomePage TOP-003


DE NIEUWE REALITEIT | In onze samenleving heeft iedereen een mening die gehoord kan worden via de sociale media. Deze meningen worden verkondigd door kinderen, volwassenen en ouderen, door mannen, vrouwen en transgenders. Mensen met honderden verschillende achtergronden en culturen. Deze mening kan genuanceerd zijn (grijs) of extreem (zwart of wit).

(dit blog en komende blogs zijn te lezen via onze Wordpress Site: https://denieuwerealiteit.wordpress.com/)

DE NIEUWE REALITEIT | is niet meteen een feit. De Nieuwe Realiteit is een beleving die wij als individu hebben en waarvan wij hopen (of verwachten) dat andere mensen die beleving overnemen. De Nieuwe Realiteit wordt beïnvloed door de media (TV, radio, kranten en internet) en lijkt daarmee soms een ‘waarheid’ te worden. Iedereen kent de voorbeelden.

De nieuwe Realiteit - Basis voor Social Media  def-l

DE NIEUW REALITEIT | Wij kunnen er niet meer om heen. De Nieuwe Realiteit is onderdeel van ons leven, zeker voor iedereen die gebruik maakt van één de sociale media, zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en de vele andere kanalen. Net zoals wij niet altijd onze medemens moeten geloven, is het verstandig niet iedereen op de sociale media te geloven. Influencers worden ingezet om onze smaak, politieke voorkeur en andere zaken te beïnvloeden, de nieuwe variant op het aloude propaganda of het maken van reclame. Wij zien het alleen niet altijd zo.

NIET GOED EN NIET FOUT | De Nieuwe Realiteit is niet goed of fout. De Nieuwe Realiteit is wat wij er met zijn allen van maken. Individualisering is een gemeengoed geworden in onze maatschappij. Er is sprake van een nieuwe verzuiling, alleen niet meer met het geloof als belangrijkste drijfveer. De politiek wordt aangestuurd door ego’s, lobby’s en is net zo geld gedreven als de gehele maatschappij. De Nieuwe Realiteit (denk aan het klimaat en de gaswinning) gaat vragen om een andere maatschappij en om andere behoeftes.

Banner Zomer 2018 De Nieuwe Realiteit Orange Monday def2 rand

Uiteraard hebben wij de wijsheid (ook niet) in pacht en kunnen wij (nog) NIET vooruitkijken in de toekomst. Niemand weet hoe 2019, 2030 of 2050 er uit gaat zien. Niemand had verwacht dat de zomer van 2018 de heetste zomer sinds het begin van de meting zou worden. Wat wij wel kunnen, is het gesprek aan gaan, in grotere groepen, via dit blog, zodat kleine groepen het niet meer voor het zeggen hebben in Nederland, maar wij, alle Nederlanders een stem krijgen.

NIET ZWART OF WIT, MAAR GRIJS | Voor De Nieuwe Realiteit is bewust gekozen voor bovengenoemde 3 kleuren. Het leven is niet zwart, maar ook niet wit, het leven is GRIJS, de mengkleur van zwart en wit. Grijs is er in alle varianten, de ene keer wat meer wit, de andere keer wat meer zwart. Omdat voor de één dat belangrijk is en voor de andere dit. In een samenleving is het sluiten van een compromis net zo logisch en belangrijk als in de politiek. De politiek, links, recht of midden, is er voor ons en niet andersom.  

SAMENLEVING | INDIVIDU | Iedereen is een individu, iedereen heeft een mening en onze samenleving bestaat weer uit ruim 17 miljoen individuen. Deze individuen willen gehoord worden, thuis, in een gezin, een club, binnen het werk (of vrijwilligerswerk) of op een andere manier.

Banner De Nieuwe Realiteit - Orange Monday2

EEN NIEUWE REALITEIT | Niets in ons leven staat vast. Bewust is gekozen voor De Nieuwe Realiteit. In de ogen van Orange Monday Foundation is eigenlijk sprake van EEN Nieuwe Realiteit. Er zijn maar weinig zaken in het leven die gedefinieerd kunnen worden als DE Nieuwe Realiteit. Omdat er niets vast staat, is het of tijdelijk DE Nieuwe Realiteit of is sprake van Een Nieuwe Realiteit. Omdat niets vaststaat in het leven hebben wij invloed op die realiteit of werkelijkheid. Daarom heeft Orange Monday Foundation gekozen voor de website www.EenNieuweRealiteit.nl. Als wij ons bij voorbaat laten vastleggen door DE, dan is EEN niet meer mogelijk, toch?

Vanaf vandaag kan jij jouw beleving van de werkelijkheid met onze blogsite en de website www.eennieuwerealiteit.nl delen. De hoop en verwachting is dat een discussie op gang komt. Elke maand kunnen gastbloggers hun verhaal kwijt. Stuur jouw blog naar .

Wij gaan er vanuit dat veel bloggers hun mening, hun visie op de werkelijkheid willen formuleren in een mooie toevoeging aan het begrip De Nieuwe Realiteit.

TENSLOTTE
What is right, is not always popular and what is popular, is not always right | Einstein (1879-1955)

Ruim een eeuw geleden zei Albert Einstein deze zin. Deze zin is nu een quote die nog steeds (of juist) anno 2018 zijn waarde kent. Wij denken dat deze zin de lading dekt van De Nieuwe Realiteit. Jij ook?

Stichting Orange Monday | Facebook

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2020 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV