De nieuwe Realiteit - HomePage TOP-003


DE NIEUWE REALITEIT | In onze samenleving heeft iedereen een mening die gehoord kan worden via de sociale media. Deze meningen worden verkondigd door kinderen, volwassenen en ouderen, door mannen, vrouwen en transgenders. Mensen met honderden verschillende achtergronden en culturen. Deze mening kan genuanceerd zijn (grijs) of extreem (zwart of wit).

Banner De Nieuwe Realiteit - Orange Monday2


HET MILIEU EN HET KLIMAAT
| Sinds mensenheugenis zijn wij bezig met ons milieu. Na de komst van de auto (rond 1900) en de industriële revolutie werd dat belangrijker dan ooit. Kunnen wij deze mooie planeet kapot maken met CO2? Er zijn net zoveel wetenschappers die JA als NEE zeggen. Dat wij graag in een omgeving wonen met zo min mogelijk uitstoot van kwalijke gassen of geuren. En ... niemand woont graag naast een kerncentrale. Eigen verantwoordelijkheid hierin is ook belangrijk (zwerfafval bijvoorbeeld), maar ook zuinig omgaan met de bronnen die wij hebben (vooral met water, wij schijnen warme zomers tegemoet te gaan). Over één ding zijn de meeste wetenschappers het wel eens: de aarde overleeft de mensheid. 


Het klimaat hangt met dat laatste samen. Enige tijd geleden werd bekend dat de eerstvolgende ijstijd (in Europa) gaat plaatsvinden over circa 60.000 jaar. Snel uitrekenend komen wij dan op ongeveer 1.500 generaties. Is al die drukte om de stijging van de zeespiegel nodig? Bezig zijn met hoe je met ons klimaat en ons milieu omgaat is goed, vraag is of wij met zijn allen niet TE ver gaan. Denk aan die duizenden molens (niet die mooie oude), ontsierende zonnepanelen en meer. Staan er straks 1 miljoen molens in Nederland? 

Of je nu jong of oud bent, onze samenleving is de afgelopen 18 jaar (sinds 2000) flink veranderd. Gaan we zelfs 50 jaar terug dan lijkt het wel een aardverschuiving. Hoe denkt u over De Nieuwe Realiteit anno 2018. Wat is goed, wat is fout en hoe kan het beter? Ook jij hebt vast voorbeelden waar onze Gezondheidszorg spaak loopt. Jouw opinie wordt op prijs gesteld. Schrijf je blog en stuur deze naar onze redactie: .

Na ontvangst van je blog wordt binnen één week contact met jou opgenomen. Vóór plaatsing wordt het blog geredigeerd en ter goedkeuring aan jou retour gestuurd.


Stichting Orange Monday | Facebook

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2020 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV