DE NIEUWE REALITEIT | In onze samenleving heeft iedereen een mening die gehoord kan worden via de sociale media. Deze meningen worden verkondigd door kinderen, volwassenen en ouderen, door mannen, vrouwen en transgenders. Mensen met honderden verschillende achtergronden en culturen. Deze mening kan genuanceerd zijn (grijs) of extreem (zwart of wit).

Banner De Nieuwe Realiteit - Orange Monday2


POLITIEK (lokaal, provinciaal en landelijk)
| Bijna iedereen in Nederland heeft een politieke mening, de meeste van ons stemmen. Uiteindelijk beslissen 150 kamerleden onze toekomst (of zo'n 80 van de coalitie). 80 mensen die samen met ministers beslissingen nemen waar vooraf veel tijd in zit en waar als je er vanaf wilt nog veel meer tijd in gaat zitten. De Tweede Kamer zou een afspiegeling van de samenleving moeten zijn, de vraag is of dit zo is. Politiek gaat zijn eigen weg NA de verkiezingen. Ze zitten 4 jaar (of korter), de partijen worden door de kiezer afgerekend (of niet) en het begint van voren af aan. Er is meer inspraak tegenwoordig, de vraag is wat er uiteindelijk mee wordt gedaan.

Lokaal en provinciaal wordt ook geregeerd. De raadsleden en de wethouders maken er net zo'n spel van als bovengenoemden. De gemeentes zijn een 'kweekschool' voor Den Haag. Denk aan minister Hugo de Jonge (voormalig wethouder). Provincies hebben niet zoveel meer in de melk te brokkelen, je hoort zelden een gedeputeerde. Op 20 maart 2019 worden zij even belangrijk, bij de verkiezingen. De leden van de Provinciale Staten kiezen de leden van de 1e Kamer. Spannende tussenafrekening voor Rutte III dus (als het Kabinet nog niet is gevallen over de dividendbelasting). 


Of je nu jong of oud bent, onze samenleving is de afgelopen 18 jaar (sinds 2000) flink veranderd. Gaan we zelfs 50 jaar terug dan lijkt het wel een aardverschuiving. Hoe denkt u over De Nieuwe Realiteit anno 2018. Wat is goed, wat is fout en hoe kan het beter? Ook jij hebt vast voorbeelden waar onze Gezondheidszorg spaak loopt. Jouw opinie wordt op prijs gesteld. Schrijf je blog en stuur deze naar onze redactie:

Na ontvangst van je blog wordt binnen één week contact met jou opgenomen. Vóór plaatsing wordt het blog geredigeerd en ter goedkeuring aan jou retour gestuurd.

Stichting Orange Monday | Facebook

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2021 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV