In 2015 was het percentage ziekteverzuim door psychische (mentale) klachten voor het eerst sinds de meting van CBS boven de 50%. Tot 2015 waren lichamelijke klachten de voornaamste reden voor werkverzuim. Ook voor 2016 en latere jaren zullen psychische klachten de belangrijkste reden voor werkverzuim zijn, ondanks de campagne 'Check Je Werkstress' van minister Ascher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).
 
De belangrijkste klachten zijn stress, depressie en burn-out. Alle drie zijn te voorkomen, zowel thuis als op het werk. Reden genoeg voor de campagne 'Check Je Vitaliteit', voorkomen is beter dan genezen.

De campagne is gericht op consumenten, werknemers en organisaties (bedrijven en ondernemingen). Voorlichting bij organisaties staat wat ons betreft hoog op de agenda. Professionals van de Vitaliteit Groep (initiatief stichting Orange Monday/IGZ+) gaan graag met werknemers en werkgevers in gesprek. Ook daar is deze campagne voor bedoeld. Awareness bij u als werknemer, maar ook bij uw organisatie of onderneming. 

De Vitaliteitfactor is zeer geschikt voor de zakelijke markt, werknemers en werkgevers. Onze Vitaliteit Consultants kunnen u adviseren omtrent de vitaliteit binnen uw organisatie.

Ga voor meer informatie over de mogelijkheden naar de website van de Vitaliteit Groep of neem contact met ons op.

Eerst kennismaken met de Vitaliteitfactor? Doe de gratis test!1


1 De gratis, verkorte Vitaliteittest geeft slechts een ruwe indicatie van uw werkelijke
  vitaliteit en is geen vervanging voor de Vitaliteitfactor, waarbij 
u een gesprek heeft
  met een professional, een waardevol advies en een 
uitgebreide rapportage krijgt.

Stichting Orange Monday | Facebook

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2021 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV