De nieuwe Realiteit - HomePage TOP-003


De Vitaliteitfactor is een graadmeter voor uw algehele vitaliteit. Middels een digitale vragenlijst en een gesprek met een Vitaliteit Expert wordt uw psychische (geestelijke) gezondheid en uw fysieke (lichamelijke) gezondheid in kaart gebracht. Daarbij wordt rekening gehouden met factoren uit uw omgeving, zoals werk/inkomen, sociaal-maatschappelijke omstandigheden en uw financiële en juridische situatie. De Vitaliteitfactor is hiermee een uniek intake-instrument dat inzetbaar is binnen hulp- en dienstverlening.
Wat is de Vitaliteitfactor - fysieke gezondheid - Vitaliteitfactor
De individuele gebieden (factoren) zijn niet de veroorzaker van klachten, maar een combinatie van problemen binnen de deelgebieden veroorzaken klachten. Voorbeeld: voeding is essentieel voor onze mentale (en fysieke) gezondheid. Denk aan de invloeden van roken, drank (ook koffie), medicatie en drugs, die een negatieve werking (kunnen) hebben. Minder voor de hand liggend zijn hormonen, zoals het stresshormoon cortisol en bijvoorbeeld adrenaline. Ook hier zijn de combinaties tussen mentaal en fysiek duidelijk zichtbaar. 

Bij het meten van de vitaliteit zullen dus lichaam en geest meegenomen dienen te worden. De behandelaars en begeleiders van de Vitaliteit Groep Nederland (lees: Vitaliteit Experts) begeleiden u naar een betere kwaliteit van leven in samenhang met alle eventuele beperkingen op mentaal of fysiek gebied. Leven met een zo’n hoog mogelijke kwaliteit is met de juiste begeleiding voor iedereen mogelijk. 

Artikel VGNL - VE - Advies 003 Implementaie IGZ

VF Vitaliteit Analyse

De collectieve Vitaliteitfactor voor werkgevers en werknemers heet de VF Vitaliteit Analyse. De VF staat voor Vitaliteitfactor. Elke organisatie, onderneming en de overheid hebben baat bij de toepassing van de VF Vitaliteit Analyse. Niet alleen ziekteverzuim (werkverzuim) wordt meegenomen in dit uitgebreide Vitaliteit-programma voor de zakelijke markt. Check voor meer informatie de website van VF Vitaliteit Analyse.

Uitgebreide uitleg over de Vitaliteitfactor vindt u hier.

Stichting Orange Monday | Facebook

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2020 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV