title orangemondaynl-test01H BI-COLOR-test789


Geïnspireerd door de succesvolle campagne Time To Change in Engeland heeft de Orange Monday Foundation in 2012 het initiatief genomen deze campagne ook in Nederland te beginnen. Stichting Orange Monday is in augustus 2014 gestart met de petitie "Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg" en werd de naam Time To Change tijdelijk veranderd in: Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg.

Op 29 augustus 2016 hebben ruim 32.000 mensen de petitie al getekend op de petitie-site, nog 8.000 te gaan om ons doel, 40.000 handtekeningen, te halen en een Parlementair Onderzoek te realiseren. De petitie heeft ook een eigen website: www.hetroermoetomin.nl 

A Psychische nood - wachttijd 1 jaar - Teken Petitie Het Roer Moet OMKlik op de afbeelding en ga naar petitie "Het Roer Moet OM

De petitie is ontstaan vanuit de geestelijke gezondheid (GGZ), maar is gericht op de volledige (integrale) gezondheidszorg. Om de maatschappelijke positie van mensen met (psychische) gezondheidsklachten te verbeteren, nodigen wij organisaties uit onderstaande sectoren uit zich bij Time To Change NL aan te sluiten en/of het gesprek aan te gaan. 

  • Geestelijke Gezondheidszorg (GGz)
  • Algemene (gezondheids-) zorg
  • Maatschappelijke werk
  • Wet- en regelgeving
  • Ouderenzorg
  • Jeugdzorg
  • Onderwijs  

Kom in actie 

Na het idee om breed maatschappelijk veranderingen te realiseren, is de volgende stap: DOEN! Liefst natuurlijk met organisaties die dit doel ook nastreven! In actie komen om er samen een succes van te maken. Behalve geld, zijn veel vrijwilligers nodig. En veel handtekeningen op de petitie!

Om het standpunt van stichting Orange Monday nog duidelijker te maken is een speciale site ontwikkeld: Het Roer Moet OM in NL. Uiteraard wordt de nieuwe Campagne CHECK JE VITALITEIT op deze site ook gepromoot. Voorkomen is beter dan genezen tenslotte! 

Wat kunt u nu al doen

Ons volgen op de social media! Voor acties als deze is het gebruik van deze social media een must, juist door deze media worden heel veel mensen bereikt. Ten behoeve van de promotie en naamsbekendheid van de beweging Time To Change NL en haar thema’s zijn accounts opgestart op Twitter en Facebook.
 

Word donateur van Orange Monday
U kunt ons ook financieel steunen. Word donateur of doe een eenmalige gift. Klik op de pagina van uw keuze. Dank voor uw steun!

Twitter logo  en   Facebook-icon Thanks!

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2018 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV