De huidige GGz-instellingen werken vanuit DSM-diagnoses en protocollen. Hierbij wordt gekeken naar de psychische klachten en daar wordt een (geprotocolleerde) behandeling op afgestemd.

Daarnaast wordt bij de DSM-diagnoses onvoldoende gekeken naar de sociaal-maatschappelijke omgeving (zoals relaties, werk) en de eventuele financiële en juridische problemen.

Waarom OMC Vitaliteit Centra?
Wij vinden dat binnen de moderne Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) moet worden uit gegaan van de vraag: ‘Wat is er nodig voor het herstel van een cliënt met psychische klachten?’.  Een logische vervolgvraag is; ‘Wat moet er worden opgelost om weer een ‘normaal’ leven te krijgen en hoe kun je volgende (recidiverende) psychische klachten voorkomen?’.

Vitaliteitfactor©

OMC werkt met de Vitaliteitfactor©, daarbij wordt naast de (para-) medische diagnose ook gekeken naar de sociaal-maatschappelijk situatie en eventuele financiële en/of juridische problemen. Daarbij wordt de omgeving (gezin, familie, vrienden, collega’s) waar mogelijk betrokken bij de behandeling/begeleiding van onze cliënten.

Meer weten over OMC Vitaliteit Centra? Download ons ondernemingsplan via onderstaande banner. 

logo visie- en beleidsplan 2015


  


  


 


 


Stichting Orange Monday | Facebook

Copyright © OrangeMonday 2012 - 2022 | Realisatie site: Qarpa Solutions BV